Skulpturparken på Bærums Verk

Moderne kunst i historisk miljø

Lise Løvenskiold, Geir Stormoen og Carl Otto Løvenskiold under avdukingen av Stormoens "Konglen" i 2015

Lise Løvenskiold, Geir Stormoen og Carl Otto Løvenskiold under avdukingen av Stormoens "Konglen" i 2015

Skulpturparken på Bærums Verk har som mål å samle det beste av de mest anerkjente norske billedhuggere fra vår tid. Nye skulpturer hvert år i kombinasjon med den permanente utstillingen, viser en stor bredde av flotte og representative kunstverk.

Det er over 400 år siden  Bærums Verk ble etablert, og vi er stolte over at stedet og virksomheten fortsatt blomstrer og lever i beste velgående. Flere århundrers kulturhistorie er knyttet til produktene fra jernverket – utallige ovner og støpejernsprodukter er strålende eksempler på «skulpturer» som er skapt på Bærums Verk.

Det er vårt håp at skulpturparken bidrar til at Bærums Verk fremstår som noe helt spesielt, samtidig som vi skaper glede og engasjement blant våre mange besøkende. I skulpturparken vises en rekke skulpturer av fremtredende norske billedhuggere.

En stor takk til de mange norske billedhuggere som på en positiv og generøs måte gjennom mange år har deltatt med sine skulpturer.

Velkommen til Bærums Verk!

Vi har stor tro på at kunst i friluft plassert i hverdagens miljø bidrar til å skape engasjement, nysgjerrighet og ikke minst interesse for de mange enestående billedhuggere som er representert.
— Lise og Carl Otto Løvenskiold

Kunstnere representert i Skulpturparken:

Johan-Fredrik Arntzen, Siri Bjerke, Kristian Blystad, Bård Breivik, Turid Angell Eng, Ola Enstad, Ellen Jacobsen, Kirsten Kokkin, Jone Kvie, Hansjörg Kuss, Karin Køltzow, Hilde Mæhlum, Fredrik Raddum, Aase Texmon Rygh, Geir Stormoen, Per Ung, Skule Waksvik, Nico Widerberg, Nils Aas, Nils Aasland.

Kristian Blystad

Kristian Blystad

Hilde Mæhlum

Hilde Mæhlum

Ola Enstad

Ola Enstad

Per Ung

Per Ung

Aase Texmon Rygh

Aase Texmon Rygh

Bård Breivik

Bård Breivik