Krepsing

Krepsefiske er en spennende fangst for både store og små. Ta med familien eller gode venner til en uforglemmelig natt ved et av våre gode krepsevann.

Disse vannene er Harestuvannet og Gjerdingen (Lunner) og Store Sandungen i Rustan Skog ( i Asker kommune). Her åpnet vi for krepsefiske i kanskje Norges beste krepsevann. Sesongen starter 6. august kl. 18.00, avsluttes 30. august. Det selges kun døgnkort.

Alle som krepser må ha krepsekort. Krepsingen er underlagt et strengt regelverk som må følges, for at bestandene skal være beskatningsdyktige fremover. Vi velger å la de som er under 16 år få lov til å krepse så lenge de er sammen med en voksen som har kjøpt kort. Dette gjelder kun Harestuvannet og Gjerdingen.

Bruk av dykkerutstyr, båt og kano eller lignende er ikke tillatt. Les nøye reglene som står på krepsekortet.

For å unngå spredning av fiskesykdommer og parasitter, skal man ikke bruke åtefisk fra et annet vassdrag. Ta ansvar. Saltvannsfisk er greit. Redskap som brukes i flere vassdrag må desinfiseres først! Grundig soltørking er greit.

Det er svært viktig å overholde minstemålet på 9,5 cm. Krepsen blir først kjønnsmoden 7 år gammel og ca 8 cm. Derfor er det viktig å overholde minstemålet, slik at krepsen rekker å forplante seg før den fanges.

Utsalgssteder krepsekort:

Til Harestuvannet, Stryken og Gjerdingen:

YX 7-Eleven Hakadal     og     Shell Harestua
Pris pr kort er 250,-

Kart over Harestuvannet, Strykenvannet og Gjerdingen

Til Store Sandungen i Rustan Skog, Asker:

Se Asker Jeger og Fiskeforening for informasjon og regler:
Klikk her for informasjon