Krepsing

Krepsefiske er en spennende fangst for både store og små. Ta med familien eller gode venner til en uforglemmelig natt ved et av våre 4 gode krepsevann.

Disse vannene er Harestuvannet, Store Daltjuven, Gjerdingen (Lunner) og Store Sandungen i Rustan Skog (Asker kommune). Her åpnet vi for krepsefiske i kanskje Norges beste krepsevann. Sesongen starter 6. august kl. 18.00, avsluttes 30. august kl. 23.59. Det selges kun døgnkort.

Utsalgssteder krepsekort:

Til Harestuvannet, Strykenvannet, Gjerdingen og Store Daltjuven:

Shell 7-ELEVEN Hakadal
Shell Harestua
Pris pr kort er 240,-

Kart over Harestuvannet, Strykenvannet, Gjerdingen og Store Daltjuven

Til Store Sandungen i Rustan Skog, Asker:

Asker Jeger og Fiskeforening
Klikk her for informasjon

Alle som krepser må ha krepsekort. Krepsingen er underlagt et strengt regelverk som må følges, for at bestandene skal være beskatningsdyktige fremover. Gratis fiske for personer under 16 år gjelder ikke for kreps. Oppsynet slår ned på ulovligheter og anmelder brudd på reglene.

Bruk av dykkerutstyr, båt og kano eller lignende er ikke tillatt. Les nøye reglene som står på krepsekortet.

For å unngå spredning av fiskesykdommer og parasitter, skal man ikke bruke åtefisk fra et annet vassdrag. Ta ansvar. Saltvannsfisk er greit. Redskap som brukes i flere vassdrag må desinfiseres først! Grundig soltørking er greit.

Det er svært viktig å overholde minstemålet på 9,5 cm. Krepsen blir først kjønnsmoden 7 år gammel og ca 8 cm. Derfor er det viktig å overholde minstemålet, slik at krepsen rekker å forplante seg før den fanges.